Tuduhaké menu pokok

Yukio Hatoyama (lair ing Tokyo, Jepang, 11 Fèbruari 1947; umur 72 taun) ya iku Mahamantri Jepang. Panjenengané njabat dadi Mahamantri saka tanggal 16 September 2009 nggantèkaké Taro Aso. Panjenengané saka Parté Dhémokratik Jepang sing ngakiri kakuwasan saka Parté Dhémokratik Liberal. Nalika tanggal 2 Juni 2010, Yukio dilaporaké mundur saka jabatané.[1][2]

Yukio Hatoyama
鳩山 由紀夫
Yukio Hatoyama


Mangsa jabatan
16 September 2009 – 4 Juni 2010
Monark Akihito
[[Deputi Mahamantri Jepang|Deputi]] Naoto Kan
Didhisiki déning Taro Aso
Diganti déning Naoto Kan

Anggota Majelis Asor Jepang makili Distrik Hokkaidō kaping 9
Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
23 Juni 1986

Miyos 11 Fèbruari 1947 (umur 72)
Bunkyō, Jepang
Partai pulitik Parté Dhémokratik (1998–saiki)
Partai pulitik (sanèsipun) Parté Liberal Dhémokrat (sadurungé 1993)
Parté Anyar Sakigake (1993–1996)
Parté Dhémokratik (1996–1998)
Garwa Miyuki Hatoyama (1975–saiki)
Putra/putri Kiichiro Hatoyama
Almamatèr Universitas Tokyo
Universitas Stanford
Profèsi Profesor
Situs resmi http://www.hatoyama.gr.jp/

RéferènsiBesut

  1. Wall Street Journal
  2. "PM Jepang mengundurkan diri". BBC Indonésia. 2010-06-02. Dijupuk 2010-06-02. 
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Taro Aso
Mahamantri Jepang
16 September 2009-4 Juni 2010
Kang sawisé
Naoto Kan