Yuri Alekseyevich Gagarin (aksara Sirilik: Юрий Алексеевич Гагарин; Alihaksara ISO: Ûrij Alekseevič Gagarin), 9 Maret 1934-27 Maret 1968) iku kosmonot Uni Soviet sing dilairaké ing Gzhatsk, Ruslan.

Yuri Gagarin

Tanggal 12 April 1961, Gagarin minangka manungsa pisanan sing lunga menyang luar akasa nganggo pesawat rokèt Vostok 1.[1] Yuri Gagarin séda nalika latihan nganggo pesawat MiG-15 ing cedhak Moskwa, 1968.

Filatelia lan numismatik

besut

Uga delengen

besut
  1. Wilson, Jim (2011-04-13). "Yuri Gagarin: First Man in Space" (ing basa Inggris). NASA. Diarsip saka sing asli ing 2023-03-14. Dibukak ing 2023-03-27.