Yusuf Susilo Hartono

Yusuf Susilo Hartono (klambi putih) lan para panampa bebungah Rancagé 2012 liyané

Yusuf Susilo Hartono iku pelukis kelairan Bojanegara, Jawa Wétan, 18 Maret 1958 Saliyané minangka pelukis, Yusuf Susilo Hartono uga sawijining jurnalis. Minangka jurnalis, Yusuf dadi pemimpin redhaksi kalawarti Visual Art. Déné minangka pelukis, Yusuf kalebu pelukis sing prodhuktif. Lukisan-lukisané muncul ing sawatara pamèran, kalebu ing Pameran Besar Seni Rupa Indonésia 2008 Manifesto ing Gladri Nasional Indonésia, lan Pameran Warna-Warni Jakarta, ing Gladri Cipta II Taman Ismail Marzuki. Taun 2012 Yusuf nampa Bebungah Sastra Rancagé sing dianugerahaké kaping 24 Mèi 2012 ing kampus UNNES Semarang.

PamèranBesut

  • Pamèran tunggal: 2002 – Pamèran Jejak Jepang sajeroning Sketsa ing Pusat Kabudayan Jepang; Pamèran sajeroning Festival Gedhung Kasenian Jakarta / 2003 – Pamèran Sketsa Pagelaran ing Gladri Candrika, YSRI, Pondok Indah / 2004 – Pamèran Stage of Life ing Rumah Seni Surya Karbela, Jakarta.
  • Pamèran bebarengan: 2004 – Pamèran Spirit 2004 ing WTC / 2005 – Pamèran Golden Pallete 2005 ing Gladri Ancol; Pamèran untuk Acèh ing Bentara Budaya Jakarta / 2006 – Pamèran Mata-mata Jakarta, ing Gladri Nasional; Pamèran ing Museum Barli, Bandung.

BebungahBesut

  • 1997 – Pamenang Panulisan Seni Rupa Kontèmporèr Islam, dalam rangka Festival Istiqlal
  • 1996 – Pamenang Panulisan LCLR lan LPR / Pamenang Festival Puisi 1984 LIA Surabaya
  • 2000 – Finalis Kompetisi Seni Lukis Philip Morris Indonésia Art Awards,
  • 2002 – Finalis Indofood Art Award.
  • 2012 - Bebungah Sastra Rancagé 2012.

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut