Zoologi punika cabang biologi ingkang nyinaoni bab kéwan. Istilah liyanipun inggih punika Animalia utawi Metazoa. Kéwan saged kebentuk saking satunggal sel (uniselular) utawi sel tunggal ugi kathah sel (multiselular).

Penggolongan/KlasifikasiBesut

Klasifikasi liyanipun punika miturut jinis panganane.

Uga delengenBesut