ASASSN-V J213939.3-702817.4

ASASSN-V J213939.3-702817.4 (uga dikenal kanthi jeneng ASAS-SN-V J213939.3-702817.4 lan J213939.3-702817.4) minangka lintang, sadurunge ora ana variabel, ditemokake ana gandhengane karo kedadeyan sing surup, ditemokake dening proyek All Sky Automated Survey for SuperNovae (ASAS-SN), lan pisanan dilaporake tanggal 4 Juni 2019 ing Telegram Astronom.[1][2][3]

NASA-Wise-ASASSN-V J213939.3-702817.4-ScrnImg-20190608.jpg

Bintang kasebut, ing rasi lintang Indus udakara 3.630 ± 110 ly (1.113 ± 33 pc)[2][4], pisanan diamati tanggal 13 Mei 2014 (UT) dening ASAS-SN, lan, tanggal 4 Juni 2019, ngasilake luwih saka 1580 poin data, kalebu skala rata-rata g ~ 12,95. [2] Ing tanggal 4 Juni 2019, lintang kasebut dilaporake surup alon-alon wiwit g ~ 12.96 ing HJD 2458635.78, nganti g ~ 14.22 jam 2458637.95, lan, tanggal 4 Juni 2019, kayane bakal bali menyang kahanan g ~ 13.29 ing HJD 2458638.89.[1] Miturut astronom Tharindu Jayasinghe, salah sawijining sing nemokake kedadeyan sing surem banget, "[Bintang kasebut] wis suwi banget banjur dumadakan saya padhang kanthi jumlah akeh ... Napa kedadeyan kasebut, kita durung ngerti. ”[3][5]

RujukanBesut

  1. a b Jayasinghe, T.; et al. (4 June 2019). "ASAS-SN Discovery of an Unusual, Deep Dimming Episode of a Previously Non-Variable Star". The Astronomer's Telegram. Dibukak ing 8 June 2019.
  2. a b McCollum, B.; Laine, S. (8 June 2019). "Spectral Type of the Unusual Variable ASASSN-V J213939.3-702817.4". The Astronomer's Telegram. Dibukak ing 8 June 2019.
  3. a b Seidel, Jamie (6 June 2019). "A suddenly dimming star has caught the attention of alien hunters". The Advertiser. Dibukak ing 8 June 2019.
  4. Gilster, Paul (5 June 2019). "HD 163296: Emerging Insights into Circumstellar Disks - Comment (Harry R Ray on 5 June 2019, 9:56)". Centauri-Dreams.org. Dibukak ing 8 June 2019.
  5. Staff (2 August 2008). "Finding the constellation which contains given sky coordinates". DJM.cc. Dibukak ing 8 June 2019.

Pranala njabaBesut