Tuduhaké menu pokok

YouTube iku sawijining situs web video sharing (silih ijol video) populèr kang diadegaké wulan Fèbruari 2005 déning wong telu tilas karyawan PayPal: Chad Hurley, Steve Chen, lan Jawed Karim. Miturut prusahaan panelitèn Internet Hitwise, ing sasi Mèi 2006 YouTube duwé pangsa pasar kang gedhéné 43 persèn.[1] Para panganggo bisatngamot, nonton, lan silih ijol klip video kanthi gratis. Lumrahé video-video ing YouTube iku wujud klip musik (video klip), filem, TV, sarta video gawéan para panganggo dhéw. Format kang dipigunakaké video-video ing YouTube ya iku .flv kang bisa diputer ing panjelajah web kang duwé plugin Flash Player.

YouTube, LLC
YouTube Logo 2017.svg
Tipe Anak perusahaan saka Google
Madeg 15 Fèbruari 2005
Kantor pusat San Bruno, Kalifornia, Amérikah Sarékat
Tokoh pentingSteve Chen, Pendhiri & CTO
Chad Hurley, Pendiri & CEO
Jawed Karim, Pendhiri lan Penasehat
PemilikGoogle Inc.
SloganBroadcast Yourself
Situs resmiYouTube.com
Statusaktif

Ing tanggal 9 Oktober 2006 diumumaké yèn YouTube wis dituku déning Google kanthi rega US$1,65 miliar.[2] Ig wiwitan sasi April 2008 sawatara ISP Indonésia nutup aksès menyang sawatara situs web kalebu YouTube amarga ngamot filem Fitna. Wiwitané pamblokiran wujud pemblokiran penuh marang kabèh situs web, nanging banjur diowahi dadi pamblokiran marang URL tinamtu kang ngamot video mau waé.

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut