Google

Google Inc. yaiku perusahaan internet kang gedhé dhéwé saiki. Google iku dadi mesin panggolét kang paling akèh dienggo ing dunya amarga gampangé.

Google Inc.
Publik (NASDAQ: GOOG), (LSE: GGEA)
IndhustriInternet, Perangkat lunak komputer
DiyasaCalifornia Menlo Park, California (4 September 1998[1][2]
Kantor gedhéMountain View, California, Amérikah Sarékat
Wong kunci
Eric E. Schmidt(CEO & Direktur)
Sergey M. Brin (Pendiri, Présidhèn Teknologi)
Lawrence E. Page(Pendiri, Présidhèn Produk)
WijilLihat pratélan produk Google
Olèh-olèhanIncrease23,651 miliar USD (2009)[3][4]
Increase8,312 miliar USD (2009)[3][4]
Increase6,520 miliar USD (2009)[3][4]
Gunggung asètIncrease40,497 miliar USD (2009)[3][4]
Gunggung ékuwitasIncrease36,004 miliar USD (2009)[4]
Cacah karyawan
20.621 (2010)[5]
SloganDon't be evil (Jangan menjadi jahat)
Sana jaringanwww.google.com

Sajarah GoogleBesut

Jeneng Google iku sakbeneré amarga salah éja. Sajatiné googol kang artiné wilangan kang akèh. Perusahaan Google didhiriakna déning Larry Page lan Sergey Brin nalika isih kuliah ing Stanford University.[6][7]

Google Inc. duwé kantor ing Googleplex. Ing awal ngadege Google Inc. kantoré iku ana ing Garasi.

Produk GoogleBesut

Prodhuk perusahaan Google iku wis akèh antarané

Carane Nggolék Informasi ing GoogleBesut

  • Nggolék nganggo kalimat péndhek bisa, nganggo kalimat dawa uga bisa.

Deleng ugaBesut

Chrome OSBesut

Chrome OS 80, adhedhasar kernel Linux, manajer sistem tingkat ndhuwur, alat pemasangan ebuild / portage, komponen mbukak, lan browser web 80 Chrome.[8]

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Google Milestones". Corporate Information. Google, Inc. Dibukak ing September 28, 2010..
  2. "Third Amended and Restated Certificate of Incorporation of Google Inc. (Delaware)". August 24, 2004. Dibukak ing September 27, 2008. Cite journal requires |journal= (pitulung)
  3. a b c d "Financial Tables". Google Investor Relations. Dibukak ing 2010-02-18. Unknown parameter |published= ignored (pitulung)
  4. a b c d e U.S. Securities and Exchange Commission (2009). "Form 10-K". Washington, D.C.: United States of America. Part II, Item 6. Dibukak ing 2010-02-18.
  5. "Google profits beat expectations". BBC News. 2010-04-15. Dibukak ing 2010-05-03.
  6. Brin, Sergey; Page, Lawrence (1998). "The anatomy of a large-scale hypertextual Web search engine" (PDF). Computer Networks and ISDN Systems. 30 (1–7): 107–117. CiteSeerX 10.1.1.115.5930. doi:10.1016/S0169-7552(98)00110-X.
  7. Barroso, L.A.; Dean, J.; Holzle, U. (April 29, 2003). "Web search for a planet: the google cluster architecture". IEEE Micro. 23 (2): 22–28. doi:10.1109/mm.2003.1196112. We believe that the best price/performance tradeoff for our applications comes from fashioning a reliable computing infrastructure from clusters of unreliable commodity PCs.
  8. "Rilis Chrome OS 80".