Tuduhaké menu pokok

California (IPA: /ˌkælɪˈfɔrnjə/) iku sawijining praja Amérikah Sarékat kang dunungé ana ing pasisir kulon, ya iku ing gisiking Samudra Pasifik. Praja iki wewatesan karo Oregon ing sisih lor, Nevada ing sisih wétan, Arizona ing sisih kidul-wétan, lan ing sisih kidul karo praja Baja California ing Mèksiko. California iku praja kang paling padhet ing Amérikah Sarékat. Kutha kang gedhé dhéwé antarané Los Angeles, San Diego, San Jose, lan San Francisco. Praja iki misuwur bab iklimé kang warna-warna lan géografi lan kang ndunungi kang multi budaya.

State of California
Gendéra California Sègel praja California
Flag of California Sègel
Julukan: The Golden State
Motto: Eureka![1]
Petha Amérika Sarékat mawa California kasentrong
Basa resmiEnglish
DhémonimCalifornian
Kutha krajanSacramento
Kutha paling gedhéLos Angeles
Métro paling gedhéGreater Los Angeles
WewengkonUrutan 3rd
 • Gunggung163,696 sq mi
(423,970 km2)
 • Amba250 miles (400 km)
 • Dawa770 miles (1,240 km)
 • % banyu4.7
 • Lintang32° 32′ N to 42° N
 • Bujur114° 8′ W to 124° 26′ W
Cacah jiwaUrutan 1st
 • Gunggung36,553,215 (2007 est.)
 • Karapetan233.8/sq mi  (90.27/km2)
Urutan 12th
 • Pangasilan somahan médhianUS$49,894 (13th)
Èlevasi
 • Titik paling dhuwurMount Whitney
14,505 ft (4,421 m)
 • Rerata2,900 ft  (884 m)
 • Titik paling isorDeath Valley
-282 ft (-86 m)
Sadurungé dadi prajaCalifornia Republic
Panampa ing SarékatSeptember 9, 1850 (31st)
GupernurJerry Brown (D)
Gupernur LitnanGavin Newsom (D)
Bebadan pranatan{{{Legislature}}}
 • Paheman luhur{{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor{{{Lowerhouse}}}
Sénator ASDianne Feinstein (D)
Barbara Boxer (D)
Pawakilan rakyat ASPratélan
Zona wektuPacific: UTC-8/-7
ISO 3166US-CA
SingkatanCA, Calif.
Sana jaringanca.gov

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. "Government Code Section 420-429.8". Official California Legislative Information. Dijupuk 2007-02-26. 

WacanBesut

Pranala njabaBesut

State Government
U.S. Government
Tourism & recreation