Tuduhaké menu pokok

Amérikah Sarékat ora duwé basa resmi, nanging Basa Inggris dianggo wicara déning 82% kang ndunungi minangka basa asli, kanthi mayoritas pamicara basa Inggris mung wicara siji basa (monolingual). Jinis basa Inggris kang dianggo wicara ing Amérika sarékat dikenal minangka Inggris Amérika (American English); bebarengan karo Inggris Kanada basa iki minangka golongan dhialèk kang diarani Basa Inggris Amérika Lor. 96% saka kang ndunungi Amérikah Sarékat wicara basa Inggris kanthi "apik" utawa "apik banget".[1] Ing tanggal 18 Mèi, 2006, Senat AS mènèhi swara (voted) tumrap owah-owahan RUU reformasi imigrasi kang nyebutaké Basa Inggris minangka Basa Nasional Amérikah Sarékat[2]. RUU Imigrasi mau S. 2611, lolos ing Senat tanggal 25 Mèi, 2006, nanging batal amarga Senat lan DPR gagal nyetujoni owah-owahan mau sajeroning konferènsi.

Basa ing Amérikah Sarékat
Basa resmi none
Basa utama American English (82%)
Basa asli Basa Hawai, Navajo, Basa Dakota, Alaska Tengah Yup'ik, Cherokee, Western Apache, Piman, Choctaw, Keres, Zuni, Ojibwe
Common keyboard layout(s)
QWERTY
KB United States-NoAltGr.svg

Statistik SènsusBesut

CathetanBesut

  1. Summary Tables on Language Use and English Ability: 2000 (PHC-T-20), U.S. Census Bureau, dijupuk 2008-02-22 
  2. U.S. Senate Roll Call Votes 109th Congress-2nd Session, United States Senate, dijupuk 2008002-22  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. MLA Language Map Data Center, Modern Language Association, dijupuk 2008-02-22 

BibliografiBesut

  • Campbell, Lyle. (1997). American Indian languages: The historical linguistics of Native America. New York: Oxford University Press.
  • Campbell, Lyle; & Mithun, Marianne (Eds.). (1979). The languages of native America: Historical and comparative assessment. Austin: University of Texas Press.

* Grimes, Barbara F. (Ed.). (2000). Ethnologue: Languages of the world, (14th ed.). Dallas, TX: SIL International. ISBN 1-55671-106-9. Online edition: http://www.ethnologue.com/, accessed on December 7, 2004.

  • Mithun, Marianne. (1999). The languages of native North America. Cambridge: Cambridge University Press.
  • Zededa, Ofelia; Hill, Jane H. (1991). The condition of Native American Languages in the United States. In R. H. Robins & E. M. Uhlenbeck (Eds.), Endangered languages (pp. 135–155). Oxford: Berg.

Pranala njabaBesut