Tuduhaké menu pokok
Hindi (हिन्दी)
Dituturaké ing India
Wewengkon Asia Kidul
Gunggung penutur 480 yuta
Peringkat 2
Rumpun Basa
Klasifikasi
Indo-Éropah
 Indo-Iran
  Indo-Arya
   Indo Arya Tengah

    Hindi

Status Resmi
Basa resmi India
Diatur déning -
Kode basa
ISO 639-1 hi
ISO 639-2 hin
SIL HND

Basa Hindi iku salah siji basa resmi ing India, lan basa iki wujud salah siji basa kanthi gunggung penutur paling akèh ing donya sawisé Basa Tionghoa lan Basa Inggris. Basa iki ya iku sadulur kembar saka Basa Urdu.

Isi

Sistém panulisanBesut

Aksara Déwanagari kanggo aksara resmi sajeroning panulisan Basa Hindi.

ContoBesut

  • Namaste! = Halo!
  • Aap kaise hain? = Piyé kabaré?
  • Main theek hun = Apik
  • Dhanyavaad = Matur nuwun
  • Aapkaa naam kyaa hai? = Sapa jenengmu?
  • Meraa naam…..hai = Jenengku….
  • Alvida!/ Namaste! = Nganti ketemu manèh!
  • Aurat = Wanita
  • Kabab = Kebab
  • Acchaa = Apik
  • Ghar = Omah
  • Angur = Anggur

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Basa Hindi ing KamusWiki.