Tuduhaké menu pokok

ISO 639 iku salah siji standar internasional ngenani khode basa ing donya. ISO 639 dumadi saka sawatara pérangan, loro ing antarané aktif dipublikasèkaké dina iki, sauntara iku pérangan liyané isih dikembangaké.

Kaloro péranganing ISO 639:

  • ISO 639-1: 2002 "Kodhe basa -- Pérangan 1: kodhe Alpha-2"
  • ISO 639-2: 1998 "Kodhe basa -- Pérangan 2: kodhe Alpha-3"

Pérangan sing isih dikembangaké:

Kakurangan Alpha-3Besut

Amarga kodhe Alpha-3 dumadi saka 3 aksara alfabet mula cacahing kodhe sing bisa ditampung ya iku 26 * 26 * 26 = 17.576. Pérangan angka 2 ndhèfinisèkaké rong kodhe ya iku mligi kanggo mul, und, rentang kodhe sing dicadangaké qaa-qtz (500 kodhe) lan duwé 23 iji kodhe sing dobel (kodhe-kodhe B/T). Mulané cacah 545 kodhe ora bisa dianggo ing pérangan angka 3. Sisa kodhe sing bisa dianggo ya iku 17.576 - 545 = 17.032.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut