Filem (cara pocapan: [fi'ləm] utawa fɛ'ləm) utawa pèlem iku gambar-urip, uga asring diarani movie ing basa Inggris (pisanané plèsètan kanggo 'pindhah gambar'). Film, kanthi kolèktif, kerep diarani 'sinéma'. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka hiburan, lan uga bisnis.

Filem pisanan sing tau digawé

Filem diasilaké kanthi rekaman saka wong lan benda (kalebu fantasi lan figur palsu) mawa kodhak, lan/utawa déning animasi.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut