Disambig variants icon.svg
Filem pisanan sing tau digawé

Filem (cara pocapan: [fi'ləm] utawa fɛ'ləm) utawa pèlem iku gambar-urip, uga asring diarani movie ing basa Inggris (pisanané plèsètan kanggo 'pindhah gambar'). Film, kanthi kolèktif, kerep diarani 'sinéma'. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka hiburan, lan uga bisnis.

Filem diasilaké kanthi rekaman saka wong lan benda (kalebu fantasi lan figur palsu) mawa kodhak, lan/utawa déning animasi.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut