Nigéria

nagara ing Afrika Kulon
(Kaelih saka Nigeria)

Républik Fédéral Nigéria iku nagara ing Afrika Kulon. Nagara iki wewatesan akro Benin ing sisih kulon, Chad lan Kamerun ing sisih wétan, Niger ing sisih lor lan Lempongan Guinea ing sisih kidul. Kutha-kutha wigati kalebu Abuja, tilas kutha krajan Lagos, Abeokuta, Ibadan, Port Harcourt lan Jos.

Federal Republic of Nigeria
Gendéraning Nigeria
Gendéra
Aditamènging Nigeria
Aditamèng
Cihnabrawit: Unity and Faith, Peace and Progress
(Inggris: "Bedhamèn lan Persatuan, Kakuatan lan Kamajuan")
Gunagita: Arise O Compatriots, Nigeria's Call Obey
Dunungpenering Nigeria
KuthagaraAbuja
BrehakuthaLagos
JawatbasaInggris
PapréntahanRépublik Federal
Kamardikan
• Banyu (%)
1,4%
Population
• Pikira-kira 2006
128.765.768 (9)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$159,7 miliar (46)
• Saben wong
US$1.120 (160)
ArtacihnaNaira (₦) (NGN)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+1 (tidak ada)
Kodhé bèl234
TLD internèt.ng

Uga delengen Besut

Pranala njaba Besut