Tuduhaké menu pokok

Abuja iku minangka kutha krajan Nigeria ing Afrika sisih kulon. Nalika diputusaké mindhah kutha krajan nasional saka Lagos taun 1976, siji wewengkon kutha krajan dipilih kanggo pernahé kang cedhak karo punjer nagara. Kutha kang mawa rencana iki dumunung ing punjer Wewengkon Kutha krajan Federal. Abuja dadi kutha krajan resmi Nigeria taun 1991.

Abuja
City
Abuja-collage.png
Nagara Nigeria
TeritoriFederal Capital Territory (Nigeria)
Pamaréntahan
 • MinisterBala Mohammed
Laladan
 • Gunggung713 km2 (275 sq mi)
 • Land713 km2 (275 sq mi)
Cacah warga (2006)
 • Gunggung778.567
 • Pepadhet1,100/km2 (2,800/sq mi)
 [1]
Zona wektuWAT (UTC+1)
Situs wèbfct.gov.ng/fcta

Akèh-akèhé nagara mindahaké kadhutaan menyang Abuja lan tetep nganggo tilas kadhutaan minangka konsulat ing kutha krajan perdhagangan, Lagos.

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Explore Abuja City". Stay in Abuja dot com.