Niger

Républik Niger iku nagara kang kakurung déning dharatan (landlocked) ing pérangan kulon Afrika. Niger wewatesan karo Nigeria lan Benin ing sisih kidul; Mali ing sisih kulon; Aljazair lan Libya ing sisih lor; lan Chad inhg sisih wétan. Jeneng nagara iki dijupuk saka jenengé Kali Niger. Kutha krajané yaiku Niamey.

République du Niger
Pitakaning Niger
Flag
Coat of arms of Niger
Coat of arms
Motto: Fraternité, Travail, Progrès
(Prancis: "Paseduluran, Kerja, Kamajuan")
Anthem: La Nigerienne
Location of Niger
Capital
and largest city
Niamey
Official languagesPrancis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
0,02%
Population
• 2006 estimate
11.665.937 (69)
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$10,53 miliar (134)
• Per capita
US$865 (180)
CurrencyFranc CFA (XOF)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+1
Calling code227
Internet TLD.ne
thumb

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut