Républik Mali (basa Perancis: République du Mali) iku nagara kang kakurung dharatan (landlocked) ing Afrika Kulon, sadurungé minangka jajahan Perancis. Nagara gedhé dhéwé kaloro ing Afrika Barat iki wewatesan karo Aljazair ing sisih lor, Niger ing sisih wétan, Burkina Faso lan Pasisir Gadhing ing sisih kidul, Guinea ing kulon-lor, sarta Mauritania ing sisih kulon. Tapel watesé ing sisih lor memanjang ka tengahing segara wedhi Sahara. Mayoritas sing ndunungi manggon ing wewengkon kidul, kang ana kali Niger lan Senegal. Nagara kang biyèn jenengé Sudan Perancis iki njupuk jenengé saka Kakaisaran Mali.

République du Mali
Patakaning Mali
Pataka
Aditamènging Mali
Aditamèng
Cihnabrawit: Un Peuple, Un But, Une Foi
(Prancis: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan")
Gunagita: Pour l'Afrique et pour toi, Mali
Dunungpenering Mali
Kuthagara
lan brehakutha
Bamako
JawatbasaPrancis
PapréntahanRépublik parlementer
Kamardikan
• Banyu (%)
1,6%
Population
• Pikira-kira 2006
11.716.829 (68)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
US$13,53 miliar (127)
• Saben wong
US$1.084 (166)
ArtacihnaFranc CFA (XOF)
Durawadasandi223
Nagarasandigreha.ml

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut