Tuduhaké menu pokok

AS Monaco FC (Association Sportive de Monaco Football Club) kang umum diarani minangka AS Monaco (diucapaké: [ɑ ɛs mɔnako]) utawa mung kasebut Monaco, ya iku sawijiné klub bal-balan saka Monagasque. Didegaké taun 1924 lan rikala kompetisi ing Ligue 1, liga bal-balan paling dhuwur ing Prancis, tim kasebut main ing pertandhingan ing Stade Louis II ing Fontvieille. Monaco dimènèjeri déning Leonardo Jardim lan dikaptèni déning Radamel Falcao.[2]

Monaco
140px
Jeneng dawaAssociation Sportive de
Monaco Football Club
ParabanLes Monégasques (The Monégasques)
Les Rouges et Blancs (The Red and Whites)
Jeneng cendhakASM
Yasa23 Agustus 1924; 95 taun kapungkur (1924-08-23)
StadhiyonStade Louis II
Momotan18,523
BakuEkaterina Rybolovleva Trust (66.67%)
House of Grimaldi (33.33%)[1]
MantriDmitry Rybolovlev
MènèjerLeonardo Jardim
LigaLigue 1
2016–17Ligue 1, 1st
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Sanadyan ana ing negara Monako, klub kasebut main klebu ing sistem liga Bal-balan Prancis. Monaco minangka salah sawijining klub kang paling sukses ing Prancis, kang wis menangaké wolung gelar liga lan lima juwara klub Coupe de France. Klub iki uga main ing bal-balan Éropah lan wis tau dadi juwara ing Piala UEFA Cup Winners 'Cup taun 1992 lan Liga Champions UEFA ing taun 2004.

Werna seragam klub iku abang lan putih, lan klub iki diarani Les Rouges et Blancs (abang lan putih). Monaco minangka anggota Ikatan Klub Éropah. Ing Dhésèmber 2011, rong pertelu saham klub kasebut didol menyang grup invèstasi kang dibawahi miliarder Rusia Dmitry Rybolovlev. [3] Kanthi panjurung finansial Rybolovlev, klub kasebut bisa cepet bali menyang Liga 1 lan menang 2016-17 Liga 1, gelar liga pisanan ing 17 taun.[3]

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. Conn, David. "Monaco have plenty of money and ambition but not many supporters". The Guardian. 
  2. "The origins (1919–1930)". AS Monaco FC. Diarsip saka sing asli ing 20 January 2018. Dijupuk 20 January 2018. 
  3. "Russian billionaire Dmitry Rybolovlev takes over Monaco". BBC Sport. 20 January 2018. Dijupuk 20 January 2018.