Abdullah bin Abdul-Asad

Abdullah bin Abdul-Asad (Arab:بن عبد الأسد‎ عبد الله) yaiku salah siji Sahabat Nabi Muhammad. Jeneng pepake yaiku Abdullah bin Abdul Asad al-Makhzumi, misuwur kanthi jeneng Abu Salamah, dhèwèké nandhang tatu sajeroning perang Uhud lan dadi salah siji wong kang mati syahid. Abu salamah uga disusoni déning Thaubiyah, kang uga tau nyusoni Muhammad.

BiografiBesut

Dhèwèké bebarenga karo garwane yaiku Ummu Salamah Hindun binti Abu Umayah minangka sahabat lkang pisanan nganut agama Islam. Kekarone duwé anak papat, yaiku Salama, Umar, Zainab, lan Durra. Sawisé wafate Abdullah bin Abdul-Asad, Ummu Salamah Hindun binti Abu Umayah krama karo Muhammad. Abu Salamah tau mèlu ijrah ing Ethiopia, dhèwèké kaloka amarga kendelé lan kapinterane nunggang jaran.

Cithakan:Panganut Islam pisanan