Abkhazia

Abkhazia (basa Abkhaz: Аҧсны/Apsny, basa Georgia: აფხაზეთი/Apkhazeti, basa Ruslan: Абха́зия/Abkhazia), iku nagara kang ora diakoni ing bawana Éropa, kajaba, déning Ruslan kang ngakoni ing tanggal 26 Agustus 2008 bebarengan karo pangakon kedaulatan Ossetia Kidul.[1]. Tlatah iki dumunung ana ing Kaukasus. Georgia ngeklaim Abkhazia minangka wewengkon kadaulatané. Kutha krajan nagara iki yaiku Sokhumi. Nagara iki kang ndunungi 157.000 nganti 216.000 jiwa lan jembaré ana 8.600 km2.

Абхазия/Аҧсны
Abkhazia/Apkhazeti/Apsny
Gendéra Lambang nagara
Peta Abkhazia
Peta Abkhazia
Kutha krajanSukhum
Basa resmi Abkhaz, Ruslan
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) Bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2000 250.000
Valuta Rubel (RUB)
Zona wektu (UTC+3)
TLD Internèt Belum ada
1. Pamaréntahan separatis.
2. Pamaréntahan pro-Georgia sajeroning pengasingan.
3. Kamardikan mung diakoni déning Ruslan.
Abkhazia

Deleng ugaBesut

RujukanBesut

  1. Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonésia.com, 26 Agustus 2008

Pranala njabaBesut

Cithakan:Éropa