Tuduhaké menu pokok

Abu Dhabi (basa Arab: أبوظبي ʼAbū Ẓaby) iku emirat gedhé dhéwé sakaipitung emirat kang mbentuk Uni Emirat Arab. Abu Dhabi uga minangka kutha kanthi jeneng kang padha karo emirat iki kang dadi kutha krajan saka nagara mau. Watara 1 yuta jiwa manggon ing kutha iki ing taun 2000, lan watara 80% wujud èkspatriat. Abu Dhabi dumunung ing 24°28' Lor, 54°22' Wétan (24.4667, 54.3667). [1]

Abu Dhabi
أبو ظبي Abū ẓabī
Kutha
Kutha Abu Dhabi
Abu Dhabi's skyline from Marina Mall
Abu Dhabi's skyline from Marina Mall
Gendéra Abu Dhabi
Gendéra
EmirateAbu Dhabi
Pamaréntahan
 • SheikhKhalifa bin Zayed Al Nahyan
Laladan
 • Gunggung67.340 km2 (26,000 sq mi)
Cacah warga (2008)
 • Gunggung945.268
 • Pepadhet293,94/km2 (76,130/sq mi)
Gambar satelit Abu Dhabi (Maret 2003)
Abu Dhabi

Sing Minulya Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahayan minangka turunan emir lan panguwasa Abu Dhabi, lan uga présidhèn Uni Emirat Arab wektu iki.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut