Tuduhaké menu pokok

Acerra (Latin: Acerrae) iku siji muniicipality ing region Campania, Italia, kang dumunung ing Provinsi Napoli, watara 20 km (9 mi) lor-wétané kutha krajan provinsi Napoli.

Comune Acerra
Negara Flag of Itali Italia
Region Campania
Provinsi Provinsi Napoli (NA)
Walikutha
Area 54.08 km2 (21 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 40°57′N 14°22′E / 40.950°N 14.367°E / 40.950; 14.367
Gentilic Acerrani
Kodhe Telepon 081
Kodhe Pos 80011
Frazioni Gaudello, Pezzalunga
Patron St. Cuono lan putra
 - Day 29 Mèi
Website: www.comune.acerra.na.it

SajarahBesut

Acerra iku salah siji kutha kuna ing tlatah iki, mbokmanawa tinemu déning Osci kanthi jeneng Akeru). Kutha iki minangka kutha Romawi pisanan kang éntuk status civitas sine suffragio (332 SM).

Acerra dirusak déning Hannibal ing taun 216 SM, nanging diwangun manèh ing taun 210 SM.

Acerra dadipangkalan (militèr) Romawi sajeroning Perang Sosial ing taun 90 SM.[1]

Ing sasi Juli 2005 siji reca Perawan Maria ing Greja St Peter miturut carita tau pindhah lan owah rupané dadi jambon. [1]

DhémografiBesut

Tuwuhing sing ndunungi

 

SumberBesut

RéferènsiBesut

  1. Canby, Courtlandt. The Encyclopedia of Historic Places. (New York: Facts of File Publicantions, 1984) p. 6

Pranala njabaBesut

Italia | Provinsi ing regione Campania  
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno