Tuduhaké menu pokok

Adele
Adele - Live 2016, Glasgow SSE Hydro 03.jpg
Adele Adkins, 2016
Pratélan latar wuri
SakaWest Norwood, London Kidul, Inggris
GénreR&B, soul,[1] pop-blues
LabèlXL, Columbia

Adele Laurie Blue Adkins utawa kondhang Adele (lair ing Tottenham, London, 5 Mèi 1988; umur 31 taun) ya iku penyanyi jazz lan soul sarta penulis lagu saka Inggris kang duwé swara kontralto. Kawit debut albumé 19, Adele nampa akèh bebungaha kanthi komersial lan kritis. Kawit debuté album mau ing nomer siji lan olèh sertifikasi platinum ping 4 ing Inggris. ing Grammy Awards taun 2009, Adele menang bebungah minangka Pendatang Baru Terbaik lan Grammy Award minangka Penampilan Vokal Pop Wanita Terbaik utawa Penampilan Vokal Pop Terbaik.[2][3]

DiskografiBesut

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut