Tuduhaké menu pokok
Gambar Wayang Adirata

Adirata ya iku dikenal dadi tukang kusir ing karajan Hastinapura wiwit jaman kakuwasané Kresna Dwipayana nganti Duryudana. Disegani dadi wong kang dituwakaké ing pura wektu Yudistira nguwaosi kabèh pamaréntahan Hastinapura sadurungé perang Bharatayudha. Adirata manggèn ing Pethaprelaya, kejawi punika Adirata ugi dados bapak kuwalonipun Suryaatmaja ingkang sabibaripun namanipun dados Adipati Karna. Adirata séda nalika Adipati Karna kawon wonten ing perang Baratayuda