Aksara Buda

Aksara Buda (Jawa: ꦄꦏ꧀ꦱꦫꦧꦸꦢ) utawa Aksara Gunung (Jawa: ꦄꦏ꧀ꦱꦫꦒꦸꦤꦸꦁ) iku sajinis Hanacaraka kang wus kuno. Aksara iki biyèn dipigunakaké ing Pulo Jawa. Jinis aksara iki dijenengaké aksara Buda amarga dianggep asal saka jaman pra-Islam kang sajeroning basa Jawa sinebut Jaman Buda. Tembung Buda dhedhasar tembung Buda. Naskah-naskah kang isi tulisan nganggo aksara Buda biyasa tinemu ing laladan pagunungan. Amarga saka iku jinis aksara iki uga karan kanthi istilah "Aksara Gunung".

Sawijining naskah lontar djroning aksara Buda

Uga delengenBesut