Aldebaran

Aldebaran (α Tau, α Tauri, Alpha Tauri) ya iku lintang ingkang padhang piyambak sajroning rasi Taurus lan salah sawijining lintang kang paling terang ana ning langit nalika wengi. Aldebaran ya iku lintang kang paling gampang tinemu ana langit, amarga dhiameteré nganti 44.2 x luwih gedhé saka dhiameteré Matahari. jeneng Aldebaran asalé saka basa Arab kang artiné "pangikut", amarga lintang iki katon nututiPleiades ning langit. Amarga pernahé ana ing dhuwuré kepala Taurus, lintang iki dijuluki dadi Bull's Eye.

Perbandingan ukuran Aldebaran dengan Matahari

Pranala njabaBesut

  • "Gl 171.1A". ARICNS. Dibukak ing 2005-11-14.
  • "Aldebaran 2". SolStation. Dibukak ing 2005-11-14.
  • "Aldebaran". Extrasolar Visions. Dibukak ing 2008-06-09.
  • "Aldebaran b". Extrasolar Visions. Dibukak ing 2008-06-09.