Tuduhaké menu pokok

Taurus iku saka rasi lintang zodiak, Taurus dilambangake kebo. Rasi iki dumunung antara Aries ing sisih kulon lan Gemini ing sisih wétan; ing sisih loré ana Perseus lan Auriga, ing sisih kidul-kuloné ana Orion, lan ing sisih kidul-wétan ana Eridanus lan Cetus.

TAURUS

Peta Taurus
CekakanTau
GenitifTauri
SimbolismeKebo Bantèng
Asensio rekta4
Deklinasi15
Area797 derajad pesagi
Lintang utama7
Lintang
Bayer/Flamsteed
130
Lintang
mawa planèt
3
Lintang padhang4
Lintang cedhak2
Lintang paling padhangAldebaran (α Tau) (0.9m)
Lintang paling cedhak10 Tau (44.7 tc)
Obyèk Messier2
Udan météorTaurids
Beta Taurids
Rasi lintang
sing wewatesan
Auriga
Perseus
Aries
Cetus
Eridanus
Orion
Gemini
Katon antara lintang +90° lan −65°°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Januari.
'