Tuduhaké menu pokok

Gemini (si kembar) iku salah siji saka rasi lintang zodiak. Rasi iki péranganing langit mangsa adhem, dumunung ing antarané Taurus ing sisih kulon lan Cancer sing surem ing sisih wétan, Auriga lan Lynx sing amèh ora katon ig sisih lor, sarta Monoceros lan Canis Minor ing sisih kidul.

GEMINI

Peta Gemini
CekakanGem
GenitifGeminorum
Simbolismesang Kembar, Castor & Pollux
Asensio rekta7
Deklinasi+20
Area514 derajad pesagi (#30)
Lintang utama8, 17
Lintang
Bayer/Flamsteed
80
Lintang
mawa planèt
3
Lintang padhang4
Lintang cedhak1
Lintang paling padhangPollux (β Gem) (1.1m)
Lintang paling cedhakGJ 251 (18.2 tc)
Obyèk Messier1
Udan météorGeminids
Rho Geminids
Rasi lintang
sing wewatesan
Lynx
Auriga
Taurus
Orion
Monoceros
Canis Minor
Cancer
Katon antara lintang +90° lan −60° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Fèbruari.
'

Sajeroning Zodiak, individu sing duwé lintang Gemini, lair antara tanggal 21 Mèi nganti 21 Juni, nalika srengéngé ana ing lintang Gemini.