Tuduhaké menu pokok

Alfred Reginald Radcliffe Brown (1881-1955) miwiti kerja lapangan (field work) antropologi ing masarakat Negrito, ing kepuloan Andaman taun 1906-1908).[1] Kasil panelitian mau ditulis ing buku The Andaman Islanders (1922). Panemu Radcliffe-Brown ing antropologi ya iku konsép social structure (Jawa: struktur sosial)[1][2]. Konsép iki dikuwasai temen déning Radcliffe-Brown. Pidatoné kang judulé On Social Structure diucapké dhèwéké balika ing upacara panerimaan jabatan minangka ketua lembaga Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland taun 1939. Liyané struktur sosial, uga ana social laws (hubungan ambal tetep ing antara masarakat. Amarga antropologi dhuwé tujuan nggoléki prinsip-prinsip menusa nganggo cara social laws, Radcliffe-Brown arep madhaké ngèlmu antropologi karo ngèlmu èksakta. Konsép dhèwéké ing struktur sosial iku timbul amarga kena pengaruh saka E. Durkheim[1].

Alfred Radcliffe-Brown
Alfred Radcliffe-Brown.jpg
A. R. Radcliffe-Brown
LairAlfred Reginald Brown
17 Januari 1881
Birmingham, Inggris
Pati24 Oktobèr 1955
London, Inggris
BangsaInggris
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi sosial
MrabawaniÉmile Durkheim
KaprabawanClaude Lévi-Strauss, Karl Polanyi

RujukanBesut

  1. a b c Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 65–66. 
  2. Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 134. ISBN 0-203-49900-X.