Alpaka

Alpaka yaiku mamalia saka Amérika Kidul sing méh padha karo llama . Alpaca luwih cilik tinimbang llama, lan alpaka ora digunakaké kanggo kéwan transportasi, nanging kéwan kang dijupuk wuluné. Serat Alpaca digunakakè kanggo nggawé barang rajutan lan dijahit, kaya ta wulu wedhus .

Alpaka putih

Alpaka umumé ditémokaké ing sisih lor Argèntina, saka kulawarga Camelidae . Alpaka suketan kanggo angonan ing Pagunungan Andes ing Ekuador, kidul Peru, lor Bolivia, lan sisih lor Chili kanthi dhuwuré 3500–5000 m saka ndhuwur segara.[1]

CathetanBesut

  1. "Harvesting of textile animal fibres". UN Food and Agriculture Organization.

Pranala njabaBesut