Amanita muscaria

Amanita muscaria
Amanita muscaria (1) (8692325426).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Fungi
Dhivisi: Basidiomycota
Klas: Agaricomycetes
Ordho: Agaricales
Famili: Amanitaceae
Génus: Amanita
Spésies: A. muscaria
Jeneng binomial
Amanita muscaria
(L.) Lam., 1783

Amanita muscaria minangka basidomycete saka genus Amanita. Iku uga jamur muscimol. Asli ing saindhenging wilayah sedheng lan boreal ing belahan bumi Lor, Amanita muscaria ora sengaja dikenalake ing pirang-pirang negara ing belahan bumi Kidul, umume minangka symbion karo perkebunan pinus lan birch, lan saiki dadi spesies kosmopolitan sing sejati. Iki digandhengake karo macem-macem wit deciduous lan koniferous.