Lor iku pedoman arah. Ing péta, arah lor iku racaké ana ing sisih dhuwur. Adate, arah lor dadi panunjuk arah kompas. Jarum kompas mesthi nunjukake arah lor amarga nganggo magnet. Magnet wis mesthi baé bakal ketarik magnet utama Bumi sing ana ing kutub utara.

Dom kompas kanthi arah lor ditandhani warna abang

Lawan arah lor iku arah Kidul.

Uga delengenBesut