Aming Aminoedin

Aming Aminoedin, aliyasé Mohammad Amir Tohar(lair ing Ngawi, 22 Dhésèmber 1957) ya iku pengarang sastra Jawa modèrn.[1] Pawiyatan SD tumeka SMA dirampungake ing kutha klairané. [1] Wondéné gelar sarjana olèh saka jurusan Bahasa lan Sastra Indonésia Fakultas Sastra Univèrsitas Sewélas Maret Surakarta (UNS). [1] Dhèwèké ngrampungaké kuliah kurang saka 10 taun. [1]

Kawitané dhèwèké makaryo ing Kantor Wilayah Departemèn Pendidikan dan Kebudayaan Provinsi Jawa Timur. [1] Saiki dhèwèké kinarya tenaga peneliti lan pembina sastra ing Balai Bahasa Surabaya. [1] Éwadéné dhèwèké luwih akèh nyemplung ing jagad sastra Indonésia, nanging prihatiné ing sastra Jawa cukup gedhé. [1]

Karya-karyané terbit ing akèh médhia massa lan antologi (bebarengan).[1] Kaya ta ''"Ngenget"'', ''"Wajah Bertiga"'', ''"Tanah Persada"'', ''"Konstruksi Roh"'', ''"Burung-Burung"'', ''"Sketsa Sastra Indonésia"'', ''"Puisi Indonésia"'', ''"Langkah, Jejak"'', ''"Omongo Apa Waé"''. Guritané ''"Kutha Surabaya"'' lan ''"Tanpa Mripat"'' kalebu ing antologi ''Kabar Saka Bendulmisi: Kumpulan Guritan'' (PPSJS, 2001), éwadéné ''"Tanpa Mripat"'' terbit ana ''Drona Gugat'' (dudu Panitia Parade Seni W.R. Supratman, 1955).[1]

  1. a b c d e f g h i Suwondo 2006, k. 76.