Anggur abang

Anggur abang minangka salah sawijining jinis anggur digawe saka varieties anggur . Werna anggur sing nyata bisa diwiwiti saka violet kuat, khas anggur enom, nganti abang bata kanggo anggur sing diwasa lan coklat kanggo anggur abang sing luwih tuwa. Jus saka anggur sing ungu biasane putih-ijo, warna abang saka pigmen anthocyan (uga diarani anthocyanins ) ana ing kulit anggur; pangecualian minangka jinis teinturier sing cukup umum, sing ngasilake jus warna abang. Umume proses produksi anggur abang kalebu ekstraksi warna lan komponen rasa saka kulit anggur. Iki minangka panganan enak ing saindenging jagad.

Red wine
Red Wine Glass.jpg
A glass of red wine
Tipewine
Kandhutan alkohol5.5–20.5%
Variansee Varieties
Enjoying a bottle of red wine (Unsplash).jpg