Jus (ombénan)

Jus minangka ombenan sing digawe saka ekstraksi utawa cairan alami sing ana ing woh-wohan lan sayuran . Iki uga bisa ngrujuk marang cairan sing dibumbui karo konsentrat utawa sumber panganan biologis liyane, kaya ta daging utawa panganan laut, kaya ta jus kerang . Jus biasane dikonsumsi minangka omben - omben utawa digunakake minangka bahan utawa rasa kanggo panganan utawa omben-omben liyane, kaya ta kanggo jus . Jus Wiwit minangka pilihan minuman populer sawise pangembangan metode pasteurisasi supaya bisa dijaga tanpa nggunakake fermentasi (sing digunakake kanggo produksi anggur ).[1] Konsumen jus buah paling gedhe yaiku Selandia Baru (meh cangkir, utawa 8 ons, saben dina) lan Kolombia (luwih saka telung kuartal cangkir saben dina). Konsumsi jus buah rata-rata mundhak karo tingkat penghasilan negara.[2]

Segelas jus jeruk

RujukanBesut

  1. Ryan A. Ward (2011-05-01). "A Brief History of Fruit and Vegetable Juice Regulation in the United States" (PDF). Works.bepress.com. Dibukak ing 2015-12-27.
  2. Singh, Gitanjali M.; Micha, Renata; Khatibzadeh, Shahab; Shi, Peilin; Lim, Stephen; Andrews, Kathryn G.; Engell, Rebecca E.; Ezzati, Majid; Mozaffarian, Dariush (5 August 2015). "Global, Regional, and National Consumption of Sugar-Sweetened Beverages, Fruit Juices, and Milk: A Systematic Assessment of Beverage Intake in 187 Countries". PLOS ONE. 10 (8): e0124845. Bibcode:2015PLoSO..1024845S. doi:10.1371/journal.pone.0124845. PMC 4526649. PMID 26244332.