Kolombia

Républik Kolombia iku nagara ing lor-kulon Amérika Kidul kang alasé ketel. Watara 72% wewengkoné wujud kawasan alas. Kolombia wewatesan karo Segara Karibia ing sisih lor lan kulon-lor; Venezuela lan Brasil ing sisih wétan; Peru lan Ekuador ing kidul sarta Panama lan Samudra Pasifik ing sisih kulon. Kolombia minangka nagara kang ngasilaké kopi paling akèh kaloro ing donya sawisé Brasil. Nagara kang diliwati garis khatulistiwa iki uga ngasilaké watu aji zamrud. Mèh 95% konsumsi zamrud donya asal saka nagara iki. Jembar wewengkon watara ping lorosetengahé pulo Sumatra, Indonésia.

República de Colombia
Patakaning Kolombia
Pataka
Aditamènging Kolombia
Aditamèng
Cihnabrawit: Libertad y Orden
(Sepanyol: "Kabebasan lan Katertiban")
Gunagita: Lagu Kabangsan Kolombia
Dunungpenering Kolombia
Kuthagara
lan brehakutha
Bogotá
JawatbasaSepanyol
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
8,8%
Population
• Pikira-kira 2006
41.523.931 (28)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$315,5 miliar (28)
• Saben wong
US$6.962 (83)
ArtacihnaPeso (COP)
Laladan wektuUTC-5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-5
Durawadasandi57
Nagarasandigreha.co

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut