Panama

Panama, jeneng resminé Républik Panama (Spanyol: República de Panamá; IPA: [re'puβlika ðe pana'ma]), iku nagara kang dumunung ana ing tlatah paling kidul Amérika Tengah. Lokasiné ana ing tlatah genting utawa isthmus, Panama minangka nagara antar bawana utawatranscontinental nation, kang nyambungaké Amérika Lèr lan Amérika Kidul, kaloroné péranganing bawana Amérika. Nagara iki wewatesan karo Costa Rica ing sisih lor-kulon, Colombia ing sisih kidul-wétan, Segara Karibbea ing sisih lor lanSamudra Pasifik ing sisih kidul. Nagara iki minangka nagara pusat bisnis internasional lan uga nagara transit. Ing Amérika Tengah, nagara iki minangka nagara kang industriné paling maju kaloro sawisé El Salvador, Panama uga minangka nagara katelu gedhé dhéwé ékonominé ing Amérika Tengah, sawisé Guatemala lan Costa Rica.

Republic of Panama
República de Panamá
Patakaning Panama
Pataka
Aditamènging Panama
Aditamèng
Cihnabrawit: "Pro Mundi Beneficio"  (ing basa Latin)
"For the Benefit of the World"
Gunagita: Himno Istmeño  (ing basa Spanyol)
Dunungpenering Panama
Kuthagara
lan brehakutha
Panama City
JawatbasaSpanish
WangsanamaWangsa Panamanian
PapréntahanConstitutional Democracy
• President
Juan Carlos Varela
Isabel Saint Malo
?
Independence
• from Spain
28 November 1821
• from Colombia
3 November 1903
Pijembar
• Gunggung
75,517 km2 (29,157 sq mi) (118th)
• Banyu (%)
2.9
Population
• Pikira-kira Dec 2006
3,320,000 (133rd)
• Cacahjiwa May 2000
2,839,177
• Ketebdunung
43/km2 (111.4/sq mi) (156th)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2006
• Gunggung
$27,551 million (103th)
• Saben wong
$8,359 (83rd)
Gini (2002)48.5
dhuwur
GPM (2007)Increase 0.812
Error: Invalid HDI value · 62th
ArtacihnaBalboa, U.S. dollar
(PAB, USD)
Laladan wektuUTC-5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-5
Durawadasandi507
Nagarasandigreha.pa

Pranala njabaBesut

Pamaréntah

Turisme

Ékonomi lan Bisnis

Media

Geographic locale

Cithakan:Provinces of Panama Cithakan:Countries of Central America Cithakan:Countries and territories of Middle America Cithakan:Countries of North America

International membership

Cithakan:UN Security Council Cithakan:Latin Union