Tuduhaké menu pokok

Antoine Laurent de Jussieu (12 April, 1748 - 17 September, 1836) iku ahli botani saka Prancis, misuwur minangka sing sapisanan ngusulaké klasifikasi tetuwuhan ngembang; sing akèh-akèhé isih dianggo nganti saiki.

Antoine Laurent de Jussieu
Lair(1748-04-12)April 12, 1748
Lyon, Prancis
PatiSèptèmber 17, 1836(1836-09-17) (umur 88)
Padunungan Prancis
Kabangsan Prancis
BabaganBotani
InstitusiJardin des Plantes
Misuwur amargaKlasifikasi tetuwuhan ngembang
Cekakan pengarang (botani)Juss.

Jussieu lair ing Lyon, keponakan saka ahli botani Bernard de Jussieu. Dhèwèké lunga menyang Paris kanggo sinau kadhokteran, lulus taun 1770. Dhèwèké iku dosèn (profesor) botani ing Jardin des Plantes wiwit taun 1770 nganti 1826. Anak lanangé Adrien-Henri uga dadi ahli botani.

KaryaBesut

RujukanBesut


Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.