Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan using AWB
| death_place =
| spouse = [[Cherie Blair|Cherie Booth]]
| party = [[PartaiParté Buruh (Britania Raya)|PartaiParté buruh]]
| relations =[[William Blair (judge)|William Blair]]
| children = Euan, Nicholas, Kathryn, Leo
}}
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Skotlandia]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatan antawis [[2 Mei]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé dhaérahlaladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[PartaiParté Buruh (Britania Raya)|PartaiParté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta PartaiParté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[PartaiParté Konservatif (Britania Raya)|PartaiParté Konservatif]]. Blair punika mantan Perdhana Mentri saking PartaiParté Buruh kanthi wekdal mengku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin partai kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
PartainipunParténipun sampun menangaken swanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 Mei]] [[2005]].
 
Blair naté rawuh dhateng [[Jakarta]] tanggal [[29 Maret]] 2006. Kunjungan punikipunika arupi kunjungan pisanan déning [[Perdhana Mentri Britania Raya]] dhumateng [[Asia Kidul-wétan]] salebeting 21 taun pungkasan. Perdhana Mentri Britania Raya pungkasan ingkang rawuh dhateng Jakarta inggih punika [[Margaret Thatcher]] ing taun [[1985]].
 
== Titel lan Pangurmatan ==
{{wikiquote}}
* {{en}} [http://www.number-10.gov.uk/output/Page1.asp Situs resmi]
 
 
{{kotak mulai}}
{{kotak suksesi|jabatan=Anggota Parlemèn [[Sedgefield]]|tahun=1983–|pendahulu=boten wonten|pengganti=''tasih njabat''}}
{{kotak suksesi|jabatan= Pamimpin [[Oposisi]]|tahun=[[1994]]–[[1997]]|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[John Major]]}}
{{kotak suksesi|jabatan= Pamimpin [[PartaiParté Buruh (Britania Raya)]]|tahun=[[1994]]–2007|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak suksesi|jabatan=[[Perdhana Mentri Britania Raya]]|tahun=1997–[[27 Juni]] [[2007]]|pendahulu=[[John Major]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak selesai}}
 
{{DEFAULTSORT:Blair, Tony}}
<!-- interwiki -->
 
{{DEFAULTSORT:Blair, Tony}}
[[Kategori:Perdhana Mentri Britania Raya]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
<!-- interwiki -->
348.872

besutan