Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
bentuk -> wujud using AWB
* Penyakit infeksi ingkang nimbul aken kerusakan teng sel getih abrit
* Kegagalanipun sumsum balung
* Sel getih abrit ingkang dipun bentukwujud normal, nanging penghancuranipun sel enggal sanget.
 
==== Tanda lan gejala (sindrom) ====
Kanggem ngatasi anemia ingkang jelas penyebabipun, maringi Fe kirang berhasil, saderengipun penyebab dipun atasi.
Anemia ingkang boten terlalu abot (sedengan) biasanipun dipun sebab aken keranten pendharahan.
Preparat Fe biasanipun dipun paring wonten bentukwujud garam (kados Ferrous sulfat, glukonat utawi fumarat) utawi wonten bentukwujud gabungan kalih gula (sacharat) ingkang dipun paring per oral nanging perlu dipun pertimbangaken pemaringan obat maag (antasida) lan dhaharan ingkang ganggu nyerapipun preparat besi (Fe), menawi penambahan vitamin C saged ningkat aken penyerapan Fe
Preparat Fe wonten ing bentukwujud kapsul nyerapipun kirang sae, nanging kados punika pemaringan Fe per oral tebih lebih aman dipun bandhingaken kalih pemaringan secara suntikan. Pemaringan Fe suntikan biasanipun dipun paringi teng penderita ingkang kirang toleransi menawi dipun paringi per oral uatawi keranten penderita keicalan katah getih kados teng congenital teleangiectasi hemorrhagic (kedadosan pelebaran pembuluh kapiler wekdhal lair)
Respons pemaringan zat besi nembe ketingal sasampunipun 7-10 dinten. Hal punika ketingal teng preparat sel retikulosit (sel enem bakal dados sel getih abrit)
Menawi kalih pemaringan Fe anemia boten saged dipun atasi punika pendharahan taksih teros berlangsung utawi wonten proses keganasan teng lebet tubuh penderita.
348.872

besutan