Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Biografi: éjaan, replaced: nggadhahi → gadhah (2)
Nalika wangsul dhateng India, piyambakipun mbiyantu prosès kamardikan India saking penjajahan Inggris; bab punika dados inspirasi kanggé rakyat ing koloni-koloni sanèsipun ndhèrèk berjuang supados pikantuk kamardikan lan mecah [[Kemaharajaan Karajan Manunggal]] lajeng ambangun [[Persemakmuran]].
 
Rakyat saking sawatawis [[agami]] lan [[ètnis|suku]] ingkang bènten-bènten ingkang gesang wonten ing India wekdal punika yakin yèn India peryogi dipunpecah dados sawatawis nagari supados saben golongan saged gadhah nagari piyambak. Kathah ingkang péngin supados para pemeluk agama [[Hindhu]] lan [[Islam]] nggadhahigadhah nagari piyambak. Gandhi punika satunggiling pemeluk agami [[Hindhu]] nanging piyambakipun remen dhumateng pamikir-pamikir saking agama-agama sanès klebet agami [[Islam]] lan [[Kristen]]. Piyambakipun percanten yèn manungsa saking sadaya agami kedah nggadhahigadhah hak ingkang sami lan gesang sesarengan sacara damai wonten ing satunggaling nagari.
 
Taun [[1947]], India siyos mardhika lan pecah dados kalih nagari, India lan [[Pakistan]]. Bab punika boten dipunsarujuki déning Gandhi.
348.872

besutan