Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Ananging → Nanging (2)
|}
 
'''Irlandia Lor''' ([[basa Inggris]] ''Northern Ireland'') minangka sawijiné praja [[Britania Raya]] lan dumunung ing sisih wétan-lor pulo Irlandia. Jembar wewengkoné ya iku 14.139 km² lan sing ndunungi cacah 1.685.267 jiwa (April 2001). Irlandia Lor ndarbèni kutha krajan [[Belfast]]. Irlandia Lor wewatesan karo [[Républik Irlandia]]. Sajeroning [[basa Inggris]] laladan iki disebut ''Northern Ireland'' utawa ''Ulster''. AnangingNanging jeneng iki rada jumbuh sebab sabeneré ''Ulster'' iku jenengé tilas provinsi Irlandia kang wewengkoné luwih amba. Ulster pérangan kidul isih dadi wewengkon Irlandia. Jeneng iki mung dianggo déning kaum Unionis.
 
== Sawetara fakta ==
Nalika Irlandia (Kidul) mardika saka [[Britania Raya]] taun 1920, sing ndunungi Irlandia Lor kang sapérangan gedhé nganut agama [[Protèstan]] lan isih setya marang Karajan Britania Raya milih tetep dadi pérangan nagara kesatuan Britania Raya. Wong-wong mau diarani kaum Unionis, déné wong saka Irlandia Kidul diarani kaum Nasionalis. AnangingNanging permasalahan ora mandheg tekan semana, sebab wong-wong kang nganut agama [[Katulik]] ing Irlandia Lor ngrasa didiskriminasi. Karusuhan kang dijenengké ''The Troubles'' miwiti ing taun [[1969]].
 
== Pratélan kutha ==
348.872

besutan