Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3)
'''Kairo''', ing [[basa Arab]]: <big><big>"القاهرة"</big></big>, lan di[[alihaksara]]kaké kaya ''al-Qāhirah'', iku [[kutha krajan]] [[Mesir]].
 
Tlatah Kairo Raya singkang ndunungi kurang luwih 16 [[yuta]] jiwa..<ref>[http://www.demographia.com/db-worldua.pdf Demographia.com].</ref> Kairo iku kutha metropolitan kang paling akèh singkang ndunungi nomer 16 ing donya, lan paling akèh nomer siji ing [[Afrika]].<ref>[http://www.unu.edu/unupress/unupbooks/uu26ue/uu26ue0d.htm Tantangan tuwuhing padunung ing kutha Kairo].</ref> Kutha iki siji-sijiné kutha Afrika singkang nduwé sistim [[metro]]. Déning warga lokal, kutha iki diarani ''Misr'' utawa ''Masr'', jeneng nagara iki.
 
Kutha Kairo tinemu taun [[969]] minangka tlatah Kalifah [[Fatimid]], lan kutha krajan ékonomi lan administratif kang sabeneré ya iku kutha ing sacedhaké: [[Fustat]]. Sawisé Fustat ambruk ing taun 1168/1169, kanggo nyegah supaya ora karebut déning para Satriya Perang Salib Kristen Éropah (''Crusaders''), kutha krajan administratif [[Mesir]] banjur dialihaké menyang Kairo nagnti saiki.
348.872

besutan