Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3.628 bèt wis ditambahake, 2 sasi kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Cyberbully (2011 film)"

'''''Cyberbully''''' ya iku filem televisi sing dirilis tanggal 17 Juli 2011 ing ABC Family. Kanggo nggawe filem iki, ABC Family kolaborasi karo majalah Seventeen. Filem kasebut nyritakake crita bocah wadon sing di''bully'' sacara ''online''. Filem iki dirilis ing DV nalika tanggal 7 Februari 2012.

== Aleran ==
Taylor Hillridge (Emily Osment) ya iku bocah remaja wadon sing diasuh dening ibune tunggal, Kris (Kelly Rowan), bebarengan karo adhine, Eric (Robert Naylor), sing manggon ing St. Louis, Missouri. Taylor cedhak karo bocah Samantha Caldone (Kay Panabaker) lan Cheyenne Mortenson (Meaghan Rath). Taylor nggawe komentar sing ora sopan marang salah sawijining kanca sekelase, Lindsay Fordyce (Nastassia Markiewicz), sing nggawe Lindsay mangkel banjur nyerang Taylor.

Taylor nampa komputer kanggo kadho ulang tahune ke-17 saka ibune. Taylor seneng banget amagra oleh kamardikan kanggo nggunakake komputer sacara online tanpa pengawasan saka ibune. Nanging, Taylor malah dadi korban cyberbullying nalika dheweke dadi anggota situs web sosial sing jenenge Cliquesters.

== Paraga ==
<div class="div-col columns column-width" style="-moz-column-width: 25em; -webkit-column-width: 25em; column-width: 25em;">
* [[Emily Osment]] minangka Taylor Hillridge, protagonis utama. A cah wadon sing umur 17 taun sing entuk komputer laptop dhewe kanggo ulang tahune.
* [[Kay Panabaker]] minangka Samantha Caldone, kanca apik Taylor.
* [[Kelly Rowan]] minangka Kris Hillridge, ibu Taylor. Dheweke megat bojone telung sasi kepungkur.
* [[Jon McLaren]] minangka Scott Ozsik, tresna marang Taylor.
* [[Meaghan Rath]] minangka Cheyenne Mortenson, kanca saka Taylor.
* Nastassia Markiewicz minangka Lindsay Fordyce, antagonis utama lan [[Queen bee (sociology)|tawon ratu]] ing sekolah tinggi Taylor. Dheweke terus nesu wong online.
* Jade Hassouné minangka Kaleb. Dheweke dadi mahasiswa gay ing sekolah Taylor, lan uga dadi korban cyberbullying.
* [[Robert Naylor (actor)|Robert Naylor]] minangka Eric Hillridge, adhine Taylor.
</div>

== Panampa ==
Filem kasebut ditampa kanthi review positif saka Common Sense Media, sing menehi bintang 4 saka 5 rating bintang, nyatakake "''Cyberbully'' minangka filem sing apik kanggo ngomong karo remaja babagan bebaya nyata sing ana nang media online."

''Cyberbully'' nyithak 3,4 yuta penonton ing tanggal rilis resmine. Filem iki dadi filem nomer siji lan filem TV paling asring ditampilake kaloro ing musim 2010 lan 2011.

== Promosi ==
Ing Juli 2011, ABC Family nyelenggarakake acara live kanthi irah-irahan "The Rally to Delete Digital Drama" ing Glendale, California. Ana ing acara kasebut kasebut Shay Mitchell, Tyler Blackburn, Daren Kagasoff, Skyler Samuels, Grey Damon, Katie Leclerc, Vanessa Marano, lan Emily Osment uga tampil meriahake acara. Emily Osment nembangake lagu "Drift" uga lagu-lagu liyane. Ana uga acara ngenehi tanda tangan lan mbagi hadiah kanggo para penggemar.

== Musik ==
Emily Osment ngluncurake lagu "Drift" kang ditampilake ing filem kasebut. Lagu iki dirilis tanggal 12 Juli 2011. Filem kasebut ugha nduweni fitur lagu "Breathe Me" dening Sia. Spot TV saka filem iki ngemot lagu "Perfect" dening Pink.

== Deloken sisan ==
{{Portal|Film in the United States|Television in the United States|2010s}}

== Rujukan ==
{{Reflist}}

== Pranala njaba ==

* {{IMDb title|1930315}}
* {{Cite web|url=http://abcfamily.go.com/movies/cyberbully?kmed=ppc|title=Official website|archive-url=https://web.archive.org/web/20120324030942/http://abcfamily.go.com/movies/cyberbully?kmed=ppc|archive-date=2012-03-24}}
[[Kategori:Film Amérika Sarékat]]
337

besutan