Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

5 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| sp = us
}}
'''Ferrari Enzo''' yaiku mobil kang nduweni 12 silinder mid-engine Berlinetta, jeneng pendiri perusahaane [[Enzo Ferrari]]. Dibangun ing taun 2002 nggunaake teknologi Formula Siji, kaya awake serat karbon, F1-style tranmisi nggeser [[elektrohidrolik]], lan serat karbon sing dikuati karo [[Silicon Carbide]] (C / SiC) keramik komposit rem cakram. Uga nggunaake teknologi sing ora inthok ning F1, kaya dene aerodinamis aktif, lan kontrol [[traksi]]. Sakwise downforce saka 775 kg (£ 1.709) kegayuh ning 355,6 km/jam (221 mph) swiwi mburi diobahke karo [[komputer]] kanggo nahanake downforce.
V12 Enzo yaiku sing sepisanan saka generasi anyar [[Ferrari]]. Iki didhasarkake ing arsitektur V8 sing digawe ning [[Quattroporte]]
adhik perusahaan [[Maserati]], nggunakake arsitektur dhasar sing padha lan 104 mm (4.1 in) bore spasi. Desain iki ameh nggantikake ning V12 lan V8, mesin sing ameh digunakake ning [[Ferrari]] kontemporer liyane. [[F430 2005]] yaiku Ferrari keloro ning versi anyare utawa powerplant anyar.
637

besutan