Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|31 Juli 2011}}, typo, kat
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Madhura syrup.jpg|thumb|250 px|Sirup]]
'''Sirup''' (saka [[Bahasabasa Arab]] شراب ''sharab'', ombenanombènan) yaiku [[cairan]] kang [[kentelkenthel]] lan nduwéninduwèni kadarkadhar [[gula]] [[larutan|terlarutkalarut]] kang dhuwur, ananging ora nduwéninduwèni endhapanendhepan [[kristal]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.artikata.com/arti-167943-sirup.html artikata.com](dipunundhuhdiundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref> [[Viskositas]] (kekentalankakenthelan) sirup disebabaké amarga akéhéakèhé [[ikatan hidrogen]] saka [[gugus fungsional|gugus]] [[hidroksil]] (OH) ing [[molekul]] gula kang larut ing molekul [[banyu]]. <ref name="internet2"/> Miturut [[tekniktèknik]] utawa ing [[sains|ilmiahèlmiah]], istilah ''sirup'' uga kerep digunakaké kanggo nyebutaké cairancuwèran kenthel, umumé [[residurésidhu]], kang ngandhut zatdat saliyané gula. <ref name="internet2"/>
 
Kanggo ningkataké [[konsentrasikonsèntrasi|kadarkadhar]] [[gula]] kang larut, biyasané sirup dipanasaké.<ref name="internet1"/> Larutan sirup dadi [[super-jenuh]]. <ref name="internet1"/>
 
Sirup uga kerep digunakaké kanggo [[obat-obatan]], [[kulinérkulinèr]] lan [[ombénanombènan]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.ciputraentrepreneurship.com/produk/inovatif/1071-khasiat-sirup-jamur-lingzhi.html ciputraentrepreneurship.com](dipunundhuhdiundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref> Sirup umumé digawé saka gula lan banyu.<ref name="internet3"/> Sirup ngandhut gula kurang luwih [[50]]%-[[80]]%.<ref name="internet3">{{id}}[http://www.food-info.net/id/products/sugar/types.htm food-info.net](diundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref>
Sirup umume digawe saka gula lan banyu.<ref name="internet3"/> Sirup ngandhut gula kurang luwih [[50]]%-[[80]]%.<ref name="internet3">{{id}}[http://www.food-info.net/id/products/sugar/types.htm food-info.net](dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)</ref>
 
Sirup wujudewujudé kentelkenthel. <ref name="internet3"/> Nalika ngombé sirup kudu dicampur karo dengan banyu. <ref name="internet3"/> Sirup umumé diombé karo [[ès batuwatu]], ananging sirup uga kena diombé karo banyu anget.<ref name="internet3"/> Sirup digawé kanthi werna-wernamanéka rasa. Biyasané rasa [[woh]]-wohan kayata [[jeruk]], [[stroberi]], [[klapa]], [[pandanpandhan]], [[apel]], [[bléwah]], [[kiwi]], [[terongtérong landa]], [[dlima]], [[arbey]].<ref name="internet3"/> Saliyané iku sirup uga ana kang digawé saka campuran rasa woh-wohan mau kayata jeruk karo bléwah, klapa-pandanpandhan.<ref name="internet3"/>
 
Sirup biyasané diwadhahi [[gendhulgendul]] lan didol ing [[toko]]-toko.<ref name="internet3"/> Ana uga obar sirup, obat iki banjur digawé sirup dhéwé kanthi digodhog karo gula lan banyu.<ref name="internet3"/> Sirup kang didol biyasané nduwéninduwèni mérekmèrek. <ref name="internet3"/>Mérek Mèrek-mérekmèrek sirup ing [[Indonésia]] kayata [[Sirup ABC]], [[Sirup Marjan]], [[Indofood]] lan liya-liyané. <ref name="internet3"/> Saliyané iku sirup uga ana kang wis diwadhahi ing gelas-gelas lan didol kanthi di ''press'' tutupé.<ref name="internet3"/>
 
==ChatetanCathetan sukusikil==
{{reflist}}
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Sirup|*]]
[[Kategori:Ombèn-ombènan]]
 
[[ar:شراب صيدلاني]]
8.252

besutan