Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Manuk''' utawa '''Peksi'''|'''Péksi''' iku anggota klompok [[sato kewan|kéwan]] kanthi balung mburi ([[vertebrata]]) sing nduwé [[wulu]] lan [[sewiwi]]|[[sèwiwi]]. [[Fosil]] manuk paling tuwa ditemokaké ing [[Jerman|Jèrman]] lan ditepungi minangka ''[[Archeopteryx]]''.
 
Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka [[kolibri|manuk kolibri]] sing cilik mungil nganti [[manuk unta]], sing luwih dhuwur tinimbang [[wong]]. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 [[spesies]] manuk ing saindhenging [[donya]]; watara [[1.500]] jinis ing antarané ditemokaké ing [[Indonésia]]. Manéka jinis manuk iki sacara èlmiah digolongaké jroning kelas '''''Aves'''''.
 
== Manéka jinis manuk ==