Atletik ya iku gabungan saka pirang jinis ulah raga kang racaké bisa dikelompokake dadi mlayu, lempar, lan lompat.

Lari gawang, salah satu jinis ulah raga atletik.

Athletics minangka koleksi macem-macem jinis olah raga sing umume bisa dikelompokake, yaiku mlayu, mlumpat lan mbuwang. Tembung atletik asal saka basa Yunani "athlon" sing tegese "persaingan". Atletik minangka salah sawijining olahraga sing dipertandingake nalika Olimpiade kaping pisanan dianakake ing taun 776 SM. Organisasi olahraga atletik ing Indonesia yaiku PASI utawa Asosiasi Atletik Indonesia

[1]Mlaku minangka salah sawijining cabang kompetisi atletik kanthi balapan lari, kegiatan lari relay sing ditindakake kanthi cara ganti, balapan mlayu susul-susul kalebu mlaku jarak sing adoh.[2]

  1. "Mengapa atletik disebut sebagai olahraga yang tertua? | Sejarah Lengkap". Bobo Sport. Retrieved 2020-09-11.
  2. "Teknik dasar cara melakukan lari estafet secara lengkap". Bobo Sport. Retrieved 2020-09-11.