Babat

Tripe minangka jinis lapisan sing bisa dipangan saka weteng saka macem-macem kewan tani . Umume tripe yaiku sapi lan wedhus . [1] [2] [3] Dina Tripe Donya dirayakake tanggal 24 Oktober, miturut Papan Pemasaran Tripe, amarga ing taun 1662, Samuel Pepys nulis dina kasebut "Dadi omah lan mangan ing kana karo bojoku nalika plancongan paling apik kanggo arahanku dhewe."

Tripe ing pasar Italia

[4]

Gulai babat, tripe disiapake nganggo kari
Soto babat, sup tripe pedhes

ReferensiBesut

  1. "Troppa Trippa". History of tripe, worldwide tripe recipes. Neri Editore, Firenze. 1998. Dibukak ing 21 July 2007.
  2. "The Tripe Marketing Board (UK)".
  3. Driscoll, Michael; Meredith Hamiltion; Marie Coons (May 2003). A Child's Introduction Poetry. 151 West 19th Street New York, NY 10011: Black Dog & Leventhal Publishers. p. 12. ISBN 978-1-57912-282-9.CS1 maint: location (link)
  4. "World Tripe Day: Can we fall in love with tripe again?". BBC. 24 October 2017. Dibukak ing 20 July 2019.