Babi suwir Yuxiang

Babi suwir Yuxiang ( Chinese  ; kadang dijarwakake minangka irisan daging babi sing rasane iwak, utawa luwih ora jelas minangka daging babi abon kanthi saus bawang putih ) [1] minangka panganan umum ing masakan Sichuan . Yuxiang minangka salah sawijining rasa tradisional utama ing Sichuan .

Yuxiang ngrusak daging babi saka restoran ing Melbourne

Daging babi Yuxiang sing wis dirusak katon ana ing pirang-pirang dekade. Pangripta minangka koki saka Sichuan sing urip nalika republik China wiwitan. Yuxiang (kadhangkala diterjemahake minangka "rasa iwak") digawe saka pao la jiao (mrica cabai acar Sichuan), uyah Chuan, kedele, gula putih, jahe memar, bawang putih lan lintang ijo nanging ora ana iwak. Bumbu iki ora ana gandhengane karo iwak, tinimbang niru bumbu lan cara sing digunakake wong ing Sichuan nalika masak iwak. [2] Bumbu kasebut isine rasa asin, legi, asem, panas lan seger, saengga panganan kasebut luwih enak. [3]Dikandhani, pirang-pirang taun kepungkur, sawijining kulawarga seneng banget mangan iwak lan dheweke khusus karo bumbu kasebut. Dheweke mesthi nyelehake bawang ijo, jahe, bawang putih, kecap, cuka, anggur lan liya-liyane nalika masak iwak. Ing sawijining dina, garwane nyelehake bumbu sing isih bengi ing panganan amarga dheweke ora pengin mbuwang bumbu kasebut. Wiwitane dheweke mikir yen bojone ora bakal seneng, nanging ora disangka-sangka, dheweke seneng banget.

ReferensiBesut

  1. 圖解英語單字王 [有聲版]: 圖解單字+實用會話+趣味補充,學英語一本就上手!. 希伯崙股份有限公司. 2015. p. 545. ISBN 9789865776800.
  2. "Yu Xiang Rou Si-Shredded Pork in Hot Garlic Sauce – China Sichuan Food". www.chinasichuanfood.com. Dibukak ing 25 January 2017.
  3. "Chinese Fish Flavored Shredded Pork Recipe, Yuxiang Rousi". www.travelchinaguide.com. Dibukak ing 25 January 2017.