Tuduhaké menu pokok

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Logo Badan Intèlijen Negara

Badan Intèlijen Nagara, dicekak BIN, iku Lembaga pamaréntah Non Departemen Indonésia kang tugasé nindakaké tugas pamaréntahan ing babagan intèlijen.

Struktur organisasiBesut

Struktur organisasi BIN wis diowahi pungkasan kanthi Peraturan Présidhèn Républik Indonésia No. 52/2005. Miturut Perpres mau BIN dibawahi sawijining Kepala BIN dibantu déning Wakil Kepala, siji Sekretariat Utama kang dibawahi Sekretaris Utama, siji Inspektorat Utama (dibawahi Inspektur Utama), limang Deputi lan lima Staf Ahli.

Di Indonésia mirunggan kanggo LPND (Lembaga pamaréntahan Non Departemen) wis dikukuhaké standar nomenklatur Sekretaris Utama (mper fungsi Sekjen Departemen) lan Inspektur Utama (fungsiné mèmper Irjen Depertemen).

Sapepaké struktur organisasi BIN kaya ing ngisor iki:

  • Kepala
  • Wakil Kepala
  • Sekretariat Utama
  • Deputi Babagan Luar Negeri
  • Deputi Babagan Dalam Negeri
  • Deputi Babagan Kontra Intelijen
  • Deputi Babagan Pengolahan dan Produksi
  • Deputi Babagan Teknologi
  • Inspektorat Utama
  • Staf Ahli Babagan Pulitik
  • Staf Ahli Babagan Ékonomi
  • Staf Ahli Babagan Hukum
  • Staf Ahli Babagan Sosial Budaya
  • Staf Ahli Babagan Pertahanan dan Keamanan

Tugas pejabat BINBesut

Kepala BINBesut

Pangkat Jeneng Wiwit Nganti Katrangan
Jenderal TNI (Purn.) A.M. Hendropriyono
2001
2004
Mayor Jenderal TNI (Purn.) Syamsir Siregar
8 Dhésèmber 2004
22 Oktobèr 2009
Jenderal Polisi (Purn.) Sutanto
22 Oktobèr 2009
19 Oktobèr 2011
Letnan Jenderal TNI (Purn.) Marciano Norman
19 Oktobèr 2011
8 Juli 2015
Letnan Jenderal TNI (Purn.) Sutiyoso
8 Juli 2015
9 Séptémbèr 2016
Jenderal Polisi (Purn.) Budi Gunawan
9 Séptémbèr 2016
isih njabat

Tugas kepala BIN:

  • mimpin BIN miturut peraturan perundang-undangan kang ana
  • nyiapaké kawicaksanan nasional lan kawicaksanan umum miturut tugas BIN
  • ngukuhaké kawicaksanan teknis pelaksanaan tugas BIN kang dadi tanggung jawabé
  • mbina lan nindakaké kerja sama karo instansi lan organisasi liya

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut